İSTANBUL / FATİH - Hacı Süleyman Bey İlkokulu

May

Öğrencilerimiz Anneler Günü'nü kutlamak için annelerine kendi el emekleri olan kartlar hazırladılar. Çocuklarını büyük bir sevgi ve özveriyle büyüten annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun.

May

İlköğretim programlarında yer alan zorunlu derslerin yanı sıra seçmeli dersler ve serbest etkinliklerle öğrencide kendine güven ve sorumluluk duygusu geliştirmeye, yeni ilgi alanları ve beceriler oluşturmaya yönelik bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda çalışmalar yürütülmesini amaçlayan Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği kapsamında okulumuz öğrencilerine yönelik eğitim çalışmaları gerçekleştirmektedir.

May

3/A sınıfı öğretmenimiz Seher Alagöz ve öğrencileri birçok şehirdeki farklı okullardan paydaşlarıyla ortak yürütmüş oldukları "Çevreni Temiz Tut Ki Nefes Alasın" eTwinning projesi yaygınlaştırma kapsamında okulumuzda diğer sınıfları gezerek tüm öğrenci ve öğretmenlerimize projelerini tanıttılar.  Yıl boyunca gerçekleştirmiş oldukları etkinlikler hakkında bilgi vererek ve Web2 araçlarını kullanarak tasarlamış oldukları broşürleri arkadaşlarına dağıtarak proje sunumlarını tamamladılar. Projeleri öğrenciler tarafından ilgiyle dinlenip alkışlanan 3/A sınıfı öğrencileri projede yer almaktan duydukları mutluluğu paylaştılar. Öğretmenimizi ve öğrencilerini tebrik ederiz.

May

4/A sınıfı öğretmenimiz Kübra AVCI ve öğrencileri Türkçe dersinde hayal ederek, canlandırarak, somutlaştırarak öğrendikleri "Deyimler" konusunu, üç boyutlu hale getirerek sergilediler. Türkçe ve Görsel Sanatlar dersleriyle disiplinlerarası etkileşimin kurulduğu çalışmada bu renkli görüntüler ortaya çıktı. Öğretmenimizi ve öğrencilerini emeklerinden dolayı tebrik ederiz.

May

3/A sınıfı öğrencilerimiz Fen Bilimleri dersi "Ben ve Çevrem" ünitesinde atık malzemeler kullanarak hayallerindeki çevreyi tasarlayıp katılmış oldukları eTwinning projesi kapsamında sınıf arkadaşlarına sundular. Öğrencilerimiz etkinlik sürecinde yaratıcı düşünme, işbirliği, özyönetim, iletişim becerileri kazandılar. Sınıf öğretmenimiz Seher Alagöz ve öğrencilerini tebrik ederiz.

May

Fatih İlçesi eTwinning Projeleri Sergisi'nde projemizi tanıttık. Proje yürütücüsü Seher ALAGÖZ öğretmenimizi ve öğrencilerini kutlarız.

May

Okulumuzda, TBMM'nin açılışında Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" coşkusu yaşandı. Şarkılar, danslar, gösteriler, yarışmalar ve eğlencelerle dolu şenliğimizde, çocuklarımız unutulmaz bir gün yaşadı. Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyoruz.

May

Öğretmenlerimiz Kübra AVCI ve İffet Filiz DOKUZ rehberliğinde Bilim Fatih'e gezi gerçekleştirildi. Öğrencilere sorgulama, teknolojiyi kullanabilme, bilimsel, akılcı ve eleştirel düşünme gibi farklı yetenekler kazandırmayı hedefleyen Deneyap Teknoloji Atölyelerinde öğrencilerimiz birçok eğlenceli ve eğitici etkinliğe katıldı. Geziyi düzenleyen öğretmenlerimizi ve katılım gösteren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

May

Öğretmenimiz Tuğba Zirekbilek ile İngilizce derslerimiz öğrenci merkezli, etkinlik ve oyuna dayalı olarak devam ediyor. Son olarak 2. sınıflarda Pets ünitesi yer belirteçleri ve 3. sınıflarda In My City konusu keyifle işlendi. Derslerinde öğrencilerimizin dil öğreniminde özgüven kazanmasını esas alan etkinliklere ve oyunlara yer veren öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

KÜÇÜK MUCİTLER İŞ BAŞINDA

Okulumuzda İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. yıl dönümü kutlandı.

YEŞİLAY HAFTASI

Oyunlarla İngilizce